Кулінарні вподобання літературних героїв
13 вересня бібліотекарі запросили читачів на літературне ревю “Кулінарні вподобання літературних героїв”. Як зазначили організатори, їжа та її приготування, зображення святкових та буденних застіль ніколи не виходили з поля зору авторів літературних творів, як класичних так і сучасних. Через їжу розкриваються характер та побут притаманні часу, підкреслюються психологічні риси персонажів. Жанр, форма чи вид твору не мають значення. Літературне меню можна скласти за поетичними творами, романами та повістями, детективами та біографічними книгами, навіть еротична проза може здивувати гастрономічними перлами. Крім цього, з літературних джерел можна дізнатися про історію розвитку культури харчування, дослідити розмаїття та особливості кухонь країн світу. І все це — на сторінках художньої літератури.
- 1692 просмотра
Добавить комментарий