Кулінарний калейдоскоп
10 грудня у виставковій залі бібліотеки (4 поверх) відкрилась книжкова експозиція "Кулінарний калейдоскоп". Вона містить понад 350 примірників сучасних книг, періодичних видань, довідників з історичної та географічної кулінарії, історії ресторанів та кулінарних вподобань їх знаменитих відвідувачів. В окремому розділі представлена література про традиції та новації в приготуванні та декоруванні святкового новорічного столу. Організатори виставки — бібліотекарі відділу документів із економічних та технічних наук впевнені, що кухня народу втілює його історію, традиції, обрядовість. Кулінарія в тому вигляді, що ми її знаємо, пройшла значний шлях в своєму розвитку. Смакові прихильності, підкреслила у своєму виступі викладач кулінарії Запорізького професійного торгово-кулінарного ліцею Олена Моісеєнко, сформувалися під впливом кліматичних, ландшафтних, культурних чинників, які з часом змінювалися. Презентацію «Кулінарного калейдоскопа» завершив музичний калейдоскоп вихованців школи мистецтв.
- 1312 просмотров
Добавить комментарий